Skip to main content

Bevegelsesglede = Bevegelse gleder

Bevegelsesglede = Bevegelse gleder

Som bildeteksten sier: det er ikke toppene i treningsperiodene som skader deg, det er de lange oppholdene i mellom de som gjør det! Vi skader oss også noen ganger på trening, og dermed er det enkelt å skylde på treningen. Dette gjelder spesielt når det kommer til overbelastningsskader. Men ofte skader vi oss fordi periodene mellom høyt aktivitetsnivå blir for lange og sener og andre strukturer dermed ikke er sterke nok til å tåle belastningen. Jevn belastning over tid er altså å foretrekke for kroppen vår, ikke skippertakene..

30 minutters aktivitet om dagen holder i massevis for å oppnå en god helsegevinst, men du kan også trene hardere, til og med ganske hardt, men gjør det da til en vane du kan leve med! Er du en av de som ikke er så glad i trening (enda!) så begynn med noe lett. Ikke sett for høye krav til treningen for da mister man ofte motivasjonen. Finn noe du liker, gjerne sammen med andre. Den beste treningen er treningen som blir gjort :-)

Trener nesten

Jeg har jobbet i treningsbransjen i mange år og sett masse bra, men også mye som ikke er så bra. Jeg har sett folk dope seg og sulte seg til "den perfekte kroppen", til en sesong eller en hendelse i livet. Jeg selv heier veldig på "Helårskroppen"! En kropp du kan bruke til det du vil bruke den til! En kropp der du ikke trenger å gi avkall på alt som smaker godt men at du kan kose deg litt også! Da trenger du et jevnt aktivitetsnivå du kan leve med, og det elsker kroppen mer enn pause på flere måneder og et hardkjør etterpå.

Vekttrening for eldre

Alder er ingen hindring for å trene tungt heller, om du lurte på det! Styrketrening hos eldre har en drøss av helsegevinster som legemiddelindustrien bare kan drømme om å produsere! Gøy er det også!!

Snakk med oss om du trenger hjelp. Vi treffer aktive idrettsutøvere, sofaslitere, unge lovende og eldre som får en helt ny hverdag pga trening. Vi har bred kompetanse når det kommer til kropp, trening, skadeforebygging og behandling.

Bevegelse hjelper og er bra for kroppen, vi bistår, men ballen ligger hos deg:)

Anita Andersen