Skip to main content
Ultralyd

Ultralyd

Undersøkelsen

I NaprapatTeamet er det to terapeuter som utfører diagnostisk ultralydundersøkelse som en del av utredningen av forskjellige plager i bevegelesesapparatet: Tomas Sundelin på NaprapatTeamet Seljord og Notodden, og Anita Andersen på NaprapatTeamet Ryen. Med dette verktøyet kan de raskt og enkelt kartlegge strukturer som muskler, sener og leddbånd.

Fordelen med denne undersøkelsesformen

Fordelen med å bruke ultralyd når man setter diagnoser er at man kan se inni kroppen! Man kan scanne den vonde kroppsdelen i bevegelse, noe som gjør det lettere å se strukturer som klemmes i visse bevegelser, hevelser og irritasjoner.

Ultralydundersøkelsen bidrar til en mer nøyaktig diagnose, noe som er viktig for et optimalt behandlingsopplegg. Ultralyd er et helt ufarlig og skånsomt diagnostisk verktøy og er den eneste billeddiagnostiske undersøkelsen som kan gjøres dynamisk, til forskjell fra røntgen, CT og MR. Dette gir en unik mulighet til å vurdere funksjonen i området. Effekten av behandlingen og skadeforløpet kan evalueres fortløpende og man har mulighet for å sammenligne skadet side med frisk side. Ultralyd er kostnadseffektivt og uten bivirkninger, og det er ingen ventetid på undersøkelsen som man kan oppleve ved de større røntgeninstituttene.