Behandling av akillesproblemer

Akillesproblemer

Achilles/Akilles

Plager i akillessenen er vanlig i alle aldre. Fra unge til gamle, aktive  eller passive kan alle få plager i den store senen som fester ned på baksiden av hælen. Den store senen som kommer fra leggen og fester ned mot hælen heter akillessenen, eller på norsk helsenen eller hælsenen. Man kan oppleve at hælsenen er kort, fortykket eller at den bare er vond. Årsaken til dette kan være flere, plagene kan komme akutt eller øke over tid som følge av slitasje forrandringer. Over tid kan det oppstå små rifter i senen som gir mikroskopiske blødninger. Da oppstår det en irritasjon av senen. Det er flere forskjellige tilstander man kan ha i området. For å finne ut hva problemet er så gjøres det en grundig sykehistorie og en grundig klinisk undersøkelse. Det vil er vanligvis ikke nødvendig med bildeundersøkelser for å komme frem til riktig diagnose.
Vi i NaprapatTeamet vil sette opp den optimale behandlingen og treningen for deg slik at du så fort som mulig kan komme tilbake til det livet du ønsker deg.

Ruptur

Hælsenen kan rives av enten helt eller delvis. Hvis det er en delvis ruptur så er det vanlig at man har hatt plager en stund. De fleste som rammes av en helt avrevet achilles har ofte aldri hatt problemer med hælsenen før, derfor er det vanskelig å forutse denne typen av skade. Dette er en skade som rammer oftere menn enn kvinner og det er flere mosjonister enn toppidrettsfolk som rammes. Hos ca 90% så skjer det under en idrettsaktivitet. Rupturer blir ofte sydd sammen dersom man kommer inn til vurdering tidlig nok.

Helseforsikring

Alle de store forsikringsselskapene som i dag tilbyr behandlingsforsikring
dekker nå behandling hos naprapat.

Sparebank1 - Gjensidige - Tryg - if - Vertikal Helse - Storebrand

Napratpatteamet logo

NaprapatTeamet er medlem i Norges Naprapatforbund