Trykkbølgebehandling

Trykkbølgebehandling

Hva kan man behandle med trykkbølger?

Trykkbølgebehandling, eller shockwave therapy, som det også kalles, er en godt bekreftet og vitenskapelig bevist behandlingsmetode som gir god effekt på en rekke skader og plager i kroppens sener og muskler. Forskning viser at behandlingen ofte gir meget gode resultater, med en forbedring på 65–95 prosent.

Hva er fordelene med trykkbølgebehandling?

Trykkbølger tilbyr en kortere, mer effektiv behandling som gir raskt resultat, også ved tilstander som er vanskelige å behandle.

Behandlingen er helt uten bivirkninger og refunderes av de fleste forsikringsselskaper. Takket være sin høye effektivitet anbefales trykkbølgebehandling innenfor ortopedien ofte fremfor kortisonbehandlinger og kirurgi.

Vi i NaprapatTeamet behandler ofte med trykkbølge i kombinasjon med ordinær naprapatibehandling.

Trykkbølgebehandling benyttes for å behandle blant annet:

  • Hælspore
  • Akillestendinitt
  • Benhinnebetennelse
  • Hopperkne
  • Løperkne
  • Golf- eller tennisalbue
  • Skuldersmerte
  • Muskelsmerter

Hvordan foregår behandlingen?

Avhengig av hvilke plager du har og hvor på kroppen de sitter, justeres blant annet kraften i slaget og hvor mange slag det skal være per sekund. En behandling kan bestå av mellom 1 000 og 4 000 slag og tar normalt mellom 5 og 10 minutter. Vanligvis foregår behandlingen en gang per uke. Det kan forekomme tilfeller der pasienter har blitt friske allerede etter en enkelt behandling, men vanligvis kreves det mellom 3 og 6 behandlinger, med 5–10 dagers mellomrom for å oppnå varig resultat.

Gjør det vondt?

Ettersom trykkbølgebehandling er en relativt aggressiv behandlingsform, kan den av enkelte oppleves som noe smertefull. Samtidig varer behandlingen sjelden mer enn noen minutter, og ubehaget opphører så snart apparatet slås av. Det er uvanlig med bivirkninger, men hos enkelte kan det av og til oppstå mindre blåmerker eller rødhet der behandlingen har funnet sted.

Hvem bør ikke behandles med trykkbølge?

Du bør unngå trykkbølgebehandling dersom du samtidig gjennomgår annen behandling,  som for eksempel kortisoninjeksjoner, bruker antibetennelsesmedisiner eller blodfortynnende medisiner. Har du hjertelidelser, økt tendens til blødning eller er gravid, skal du ikke gjennomgå trykkbølgebehandling. Du skal ikke ta noen antibetennelsesmedisin fem dager
før behandlingen, under behandlingen eller direkte etter at den er avsluttet.

Lurer du på om dette kan være noe for deg? Kontakt oss så svarer vi gjerne på dine spørsmål! 

Relaterte blogginnlegg:

Hva er trykkbølge, og hva hjelper det mot?