Skip to main content

Hva er trykkbølge, og hva hjelper det mot?

Hva er trykkbølge, og hva hjelper det mot?

Hva er trykkbølge?

Først den litt tørre teoridelen…
Under trykkbølgebehandling sendes trykkluft gjennom et apparat mot området som skal behandles. Behandlingen er basert på en teknologi som genererer radiale trykkbølger, et såkalt "ballistisk prinsipp".

Hyppige impulser overføres via en konveks overflate på applikatoren / "trykkhammeren", og dette gir en kjegleformet spredning av energien i hver enkelt trykkbølge. Trykkøkningen i vevet skjer på uhyre kort tid, gir et høyt energinivå og en hensiktsmessig spredning av energien i vevet. Trykkbølge skaper mikroskader i vevet, hvilket setter i gang en rekke lokale fysiologiske reaksjoner i vevet, som igjen vil stimulere kroppens reparasjonsprosess. Slik at kroppen selv kan bygge opp vevet på riktig måte igjen!

Hva hjelper trykkbølge mot?

Det finnes mye forskning og dokumentasjon på effekten av trykkbølgebehanling. Opprinnelig ble det brukt mot nyresten, men i i dag brukes trykkbølge på mange områder. Hovedsakelig bruker vi trykkbølge for å behandle senelidelser, dvs smerte og irritasjon rundt muskelens sene og innfestningen til skjelettet. Trykkbølge kan også brukes på såkalte forkalkninger og muskelknuter.

De vanligste er tilstandene vi behandler med trykkbølge er:

  • Plantar fasciit
  • Akillessmerter
  • Hælspore
  • Hopperkne
  • Løperkne
  • Frozen shoulder
  • Musearm
  • Tennisalbue

Hvordan er trykkbølgebehandlingen?

Vi starter alltid første behandling med en grundig undersøkelse av dine plager, slik at du får en mest mulig presis diagnose før vi starter behandlingen. I de fleste tilfeller vil vi behandle deg med en kombinasjon av naprapati og trykkbølge, for å oppnå best mulig resultat raskest mulig. Det betyr at vi benytter oss av behandlingsteknikker som massasje, tøying, manipulasjon og triggerpunktsbehandling i tillegg til trykkbølge. Vi gir deg også våre beste råd om trening og øvelser, «do`s and dont`s» under og etter behandlingen!

Hvor mange behandlinger trenger jeg?

Det er vanlig med 3-6 behandlinger. Dette er avhengig av hva slags plager du har, hvor lenge du har hatt de, hvor flink du er til å følge våre råd – og hvor god akkurat DIN kropp er til å restituere seg!

Er det vondt?

Det er stygt å lyve - Ja det gjør litt vondt.

Men – vondt skal vondt fordrive, og det kan være vel verdt med noen få minutter med smerte for å slippe den plagen du har! Vi prater alltid med våre pasienter under behandlingen, og behandler ikke kraftigere enn hva du tåler.

Er trykkbølgebehandling noe for meg? 

Hvis du lurer på om behandling med trykkbølge kan være noe for deg, anbefaler vi at du tar kontakt med din nærmeste NaprapatTeamet-klinikk. Per i dag er det våre avdelinger på Lørenskog, Oslo Sentrum, Notodden og Noresund som tilbyr trykkbølge. 

Les mer om trykkbølgebehandling her.

Velkommen til oss!