Føttene - Utrolig viktig å ta vare på!

Føttene - Utrolig viktig å ta vare på!

Fotens oppgave er å dempe belastningen mot underlaget og er utrolig bra på å tilpasse seg ulike underlag. Som resten av kroppen trenger foten variasjon for å forebygge smerte, skader eller overbelastning. Et eksempel på lite variasjon er å gå på hardt underlag med de samme skoene hver dag på jobb.

For å få variasjon kan du gå i skogen. Her er underlaget mykt og ujevnt som gjør at foten må jobbe i ulike posisjoner, samt at du trener balanse, styrke og koordinasjon. Når du sitter i sofaen er det en fin tid til å bevege litt på tærne: opp, ned og sprik med tærne!

Øvelsene nedenfor kan du bruke for å bedre fotens sirkulasjon, bevegelighet og styrke. Har du smerter i foten kan du også teste ut øvelsene. Har du noen spørsmål angående dine fotproblemer svarer vi i NaprapatTeamet deg – ta kontakt med din nærmeste klinikk.

Vil du ha programmet tilsendt på mail? Da får du også sett en liten videosnutt av øvelsene. Send en forespørsel til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Hilsen Jeanette sunde