Skip to main content

Har du sjekket MammaMagen din etter graviditet?

Har du sjekket MammaMagen din etter graviditet?

Mange kvinner får plager etter graviditet og fødsel, men mange får ikke den hjelpen de trenger. Under svangerskapet tøyes magemusklene og bukhinnen gradvis ut og noen får en separasjon av de rette magemusklene som trekker seg litt ut mot siden. Dette kan ofte kjennes under og rett etter graviditeten. For mange går denne separasjonen tilbake etter svangerskapet, men for noen forblir det en separasjon og ubehag som kan gjøre det vanskelig å finne igjen aktivitet av dyp magemuskulatur og bekkenbunn.

Har du smerter i rygg- og/eller bekken? Kjenner du at du har separerte magemuskler? Har du nedsatt kontroll og syns det er vanskelig å få kontakt med dyp mage og bekkenbunn? Plages du med inkontinens? Er du usikker på hvordan du skal trene? Hvor hardt du kan trene? Hva du kan trene? Har du en utstående mage (muffinmage)? Har magen en annen form enn tidligere? Blir magen pyramideformet når du tar situps?

Har du sjekket din MammaMage? Det er flere av oss i NaprapatTeamet som har spesialisert seg innen dette feltet og kan sjekke kontroll av dyp mage og bekkenbunn og gi god hjelp til deg som har plager i forbindelse med og etter graviditet.

øvelser etter graviditet

Legger ved to øvelser som du kan bruke til å teste aktivitet av dyp mage og bekkenbunn. Syns du det er vanskelig å få til kan det være lurt å ta kontakt med noen som kan hjelpe deg. Syns du at det går fint å få kontakt kan du bruke øvelsene som trening. Ønsker du å øke vanskelighetsgraden, men usikker på hvordan du skal gå fram kan vi i NaprapatTeamet helpe deg.

/Jeanette