Skip to main content

Har du også fått STL?

Har du også fått STL?

Her er min favoritt-diagnose: STL = Synd, Trist, Leit.

Som naprapat og med diverse videreutdannelser har jeg etterhvert lært å diagnostisere og behandle mange forskjellige diagnoser. Diagnosen STL lærte jeg av en lege for noen år siden, og jeg elsker den.

Iblant knirker det i et kne, noen ganger er det vondt i en finger, andre ganger verker ryggen litt etter at man har luket i hagen, men vet du? - det meste er helt ufarlig og går over av seg selv! Det er synd, trist, leit å ha det, men du skal ikke være redd for å røre på kroppen av den grunn, for det meste går over med bevegelse og fysisk aktivitet. Enkelte ganger er det en reell strukturforandring vi kan sette en skikkelig diagnose på, og da hjelper vi deg selvfølgelig.

Jeg hadde STL i fjor! Det lynte til med smerte i venstre kne da jeg krysset parkeringsplassen på vei inn til jobb. Jeg haltet febrilsk i 3 steg før det "mirakuløst" gikk over - helt av seg selv. Det har ikke kommet tilbake, og jeg er helt fin i begge knær. Det var synd, trist, leit, eller samme diagnose også kalt SH = Shit happens.

Vi vet at fysisk aktivitet er bra for alle prosessene i kropp og sinn. De fleste plagene folk kommer til oss med blir også raskere bedre om pasienten er fysisk aktiv. Så hva behøver man da en naprapat til? Kunnskapen om hva fysisk aktivitet gjør med akkurat deg, kan vi hjelpe deg med. Kunnskap er makt, og er et perfekt våpen mot redsel. Det er ikke fristende å trene noe som helst om man er redd for å skade seg ytterligere. Tilrettelagt fysisk aktivitet kombinert med behandling av reelle plager kan være vinneroppskrift for bedre helse! En ting er sikkert, og det er at inaktivitet grunnet redsel for smerte, er det verste man gjør om man vil bli kvitt smerten.

Fysisk aktivitet kan være så mangt. Vi jobber med alt fra toppidrettsutøvere til sofaslitere, og har stort fokus på å tilrettelegge på det nivået man er.
Ta gjerne kontakt med ditt nærmeste NaprapatTeam for råd og veiledning rundt din aktivitet og eventuelle plage.

 /Anita Andersen

Trener nesten