Skip to main content

Hva er tennisalbue ?

Hva er tennisalbue ?

Hva er tennisalbue?

Tennisalbue, også kjent som lateral epikondylitt, er en tilstand som forårsaker smerte og betennelse i senene som fester seg til den ytre delen av albuen. Selv om navnet antyder at tilstanden er knyttet til tennis, kan den også oppstå som følge av andre aktiviteter som involverer gjentatte bevegelser i håndleddet og underarmen.

Vanlige årsaker til tennisalbue

  1. Overbruk: Gjentatt bruk av underarmen og håndleddet, spesielt ved aktiviteter som krever kraftig grep eller vridning, kan føre til tennisalbue. Dette kan omfatte aktiviteter som tennis, golf, hagearbeid eller bruk av verktøy.
  2. Muskelubalanse: Muskelubalanser i underarmen og overarmen kan bidra til utviklingen av tennisalbue. Hvis visse muskler er svake eller stramme, kan det øke stresset på senene og føre til betennelse.
  3. Alder og kjønn: Risikoen for tennisalbue øker med alderen, spesielt hos personer mellom 30 og 50 år. Det er også vanligere hos menn enn kvinner.
  4. Genetisk predisposisjon: Noen mennesker kan ha en genetisk predisposisjon for å utvikle tennisalbue. Det er mulig at visse individuelle faktorer kan påvirke sårbarheten til senene i albuen.

Behandling av tennisalbue

Det er viktig å merke seg at selv om disse faktorene kan øke risikoen for å utvikle tennisalbue, kan tilstanden også oppstå uten noen åpenbar årsak. 

For å unngå kroniske plager ved tennisalbue er det viktig med tidlig behandling. Du kan lese mer om hvordan vi behandler tennisalbue her

Hvis du opplever vedvarende smerte i albuen kan våre naprapater i NaprapatTeamet hjelpe deg med diagnose, behandling og egenøvelser så du kan bli kvitt dine smerter raskest mulig.

Har du plager i albuen? 
Ta kontakt med oss her for nærmere info om hvordan vi kan hjelpe deg!

Aleksander Jensen