Skip to main content

Hva mener pasienten selv at naprapaten kan gjøre forebyggende og i rehabiliteringsammenheng?

Hva mener pasienten selv at naprapaten kan gjøre forebyggende og i rehabiliteringsammenheng?

Golferen Rikard Halvorsen er fjoråretsMidam norgesmester i golf. Han satser som proff i 2016. Rikard har brukt Naprapatklinikken Ryen til forebygging og rehabilitering de siste årene for å prestere optimalt på golfbanen. Siden det i dag er forebygging og rehabilitering som er i fokus i naprapatiens uke har vi gjort et lite miniintervju hvor vi spør hva pasienten selv mener at naprapaten kan hjelpe til med.

Hva er dine tanker om hvordan Naprapaten kan hjelpe deg med forebygging i din idrett?

"I golf handler det om å komme i ideelle posisjoner i svingen. Om ikke bevegeligheten er tilstedet vil man ikke komme i disse posisjonene. Dette kan da resultere i dårlige slag og skader grunnet kompensering. Dette kan naprapaten hjelpe meg med."

Hva konkret har naprapatbehandlingen gjort for deg?

"Samarbeidet med naprapatklinikken Ryen har gjort at jeg kan spille smertefritt etter 3 år med ryggsmerter. Dette gjør at jeg med min golftrener kan jobbe med tekniske detaljer som ikke var mulig før på grunn av begrenset bevegelighet."

Kan du til slutt gi et tips til de som allerede har begynt golfsesongen og ikke allerede bruker naprapat?

”Hvis jeg kan gi et tips til golfere, er det og aldri spille uten å varme opp. Dette vil hindre skader, og at man er klar fra hull 1.”

 
Øyvind Johannesen