Skip to main content

Hva skal jeg gjøre med skuldersmerter?

Hva skal jeg gjøre med skuldersmerter?

Skuldersmerter kan ha mange mulige årsaker

Første steg er derfor å finne årsaken til problemet:

  1. Skade: Skuldersmerter kan skyldes en skade som en muskelstrekk, senebetennelse eller brudd. Disse skadene kan oppstå fra overbelastning, fall, eller ulykker.
  2. Betennelse: Betennelse i skulderleddet kan føre til smerter og begrenset bevegelse. Dette kan skyldes en rekke tilstander, inkludert leddgikt, bursitt, eller tendinitt.
  3. Rotator cuff-skade: Rotator cuff-skade er en vanlig tilstand som kan føre til smerter i skulderen. Dette skyldes en skade eller overbelastning av musklene og sener som omgir skulderleddet.
  4. Frossen skulder: Frossen skulder, også kjent som adhesiv kapsulitt, er en tilstand der skulderen blir stiv og smertefull, og det kan være vanskelig å bevege armen.
  5. Nakkesmerter: Smerter i nakken kan også forårsake smerter i skulderen. Dette skyldes at nervebaner fra nakken går ned til skulderen, og smerter i nakken kan stråle ned til skulderen.

Rehabilitering av skuldersmerter

Vi i NaprapatTeamet jobber med diagnostisering, behandling og rehabilitering, som du kan lese mer om her.

Skulderrehabilitering refererer til en serie med øvelser og aktiviteter som er designet for å hjelpe personer med å komme seg etter skulderskader, generell smerte i skulder eller etter kirurgi. Skulderrehabilitering innebærer vanligvis en kombinasjon av tøyninger, styrkeøvelser og øvelser for å forbedre bevegelsen i leddet, som er tilpasset individuelle behov.

Øvelser

De nøyaktige øvelsene og aktivitetene som inngår i skulderrehabilitering vil avhenge av naturen og alvorlighetsgraden av skaden eller operasjonen, samt målene til individet. Generelt vil skulderrehabilitering fokusere på å styrke musklene rundt skulderleddet, forbedre fleksibiliteten og redusere smerte og betennelse.

Noen vanlige øvelser som kan inkluderes i skulderrehabiliteringsprogrammer inkluderer sidehevninger mot motstand, innover- og utoverrotasjoner i skulderleddet og strekkøvelser. Vi som naprapater vil ofte kombinere behandling med rebab-øvelser og sikre at øvelsene er trygge, effektive og passer til pasientens spesifikke behov.

Behandlingsmessig har vi flere måter å behandle en skulder på, avhengig av hvilken diagnose vi lander på. Behandlingene vil kunne variere fra massasje og triggerpunkter til muskelakupunktur, trykkbølge, leddbehandling og stretching. Du kan lese mer om våre behandlingsteknikker her.

Vår jobb er å hjelpe deg til å få nok kunnskap til å skjønne hva problemet er, hva vi som terapeuter kan hjelpe deg med og hva du som pasient selv skal gjøre av trening og øvelser. Lykkes vi med dette samspillet er prognosene for en bedre skulderhelse på plass.

Aleksander Jensen