Skip to main content

Hvordan jobber en naprapat?

Hvordan jobber en naprapat?

Vi naprapater jobber med å fjerne smerter og utfordringer i muskler og ledd. Vi jobber stort sett "hands-on", men det er ofte råd om tilpasninger i hjemmet eller på jobb, samt hjemmeøvelser og trening i tillegg til behandlingen.

Samtale og undersøkelse

En behandling hos naprapat starter alltid med en lengre prat om hva problemet er. Selv om vi er eksperter på kropp, så er jo pasienten eksperten på hvordan dette problemet oppleves og hvordan det er å leve med, så her må to eksperter samarbeide.

Vi lurer for eksempel på når det startet, hva som kan tenkes å ha forårsaket dette, hva som er utprøvd til nå, om det er noe arvelighet der og lignende spørsmål. Da danner vi oss et bilde av hva vi tror det kan være og vi utelukker ting vi skjønner at det ikke kan være med enkelte spørsmål. 

Deretter vil vi foreta en grundig undersøkelse for å bekrefte og/eller avkrefte den tentative diagnosen fra samtalen. 

Tilpasset plan og behandling

Så legger naprapaten opp en plan for tiltak. Planen inneholder ofte naprapatbehandling, øvelser som pasienten skal gjøre hjemme og noen råd for hvordan pasienten kan tilpasse hverdagen ellers for å unngå de verste smertene. 

Under behandlingen benytter vi oss av ulike behandlingsformer som manipulasjon, massasje, nålbehandling og lignende.

Les gjerne mer om våre behandlingsformer her. 

Godt samarbeid

De fleste naprapatene jeg kjenner spisser seg inn på ulike diagnoser de jobber mye med og blir veldig gode på. Vi henviser også videre til hverandre og til samarbeidende lege dersom det er en annen terapeut som er bedre på det aktuelle problemet. Det viktigste er at pasienten blir bra, ikke hvem som gjør det. 

Les gjerne mer om hvilke områder vi behandler her.

En naprapat jobber best når man har gode kollegaer og nettverk rundt som man kan lære mye av og utfordre hverandre på spennende faglige ting kontinuerlig!

Jeg er glad for å jobbe i NaprapatTeamet og glad for å ha dyktige kollegaer i nettverket der. På bildet spiser vi middag etter en lang dag full av inspirasjon og ny kunnskap - det er så givende!!

Måtte året som kommer by på flere muligheter!

 

/Anita Andersen
NaprapatTeamet Ryen

Sjekk ut video fra Norges Naprapatforbund her.