Treningsøvelse for alle!

LYT

Dette er en super øvelse for aktivering og styrketrening for de stabiliserende musklene som sitter rundt skulderbladene våre. Dette er ett viktig område å være sterkt for å holde oss oppe i en god holdning. Vekten skal være lav, og øvelsen utføres langsomt og koordinert.

Øvelsen består av tre forskjellige bevegelser. Du skal utføre en L, Y og T. Optimalt gjør du 8stk repetisjoner av en bevegelse, og ikke 3stk som vist på demo. Gjenta gjerne tre sett.

Utgangsposisjonen er hoftebredde mellom føttene, lett knekk i knær, og bøy deg fram som vist på filmen. Bruk mage- og setemuskulatur til å støtte deg opp i en god grunnposisjon før start. Hold en manual på 1-2 kg i hver hånd. Herfra begynner du med bevegelsen L.

L: Armene langs siden med tomlene inn mot din egen kropp. Dra så albuene opp i 90graders vinkel, for så å rotere manualene opp og ut.

Y: Begynn med manualene samlet foran kroppen og tomlene rettet opp og fram. Herfra fører du armene opp og ut i en Y.

T: Samme utgangsposisjon i armene som sist, men pek nå tomlene ut mot siden. Herfra strammer du godt i magen og løfter armene ut i en T.

Pass på at du ikke spenner deg for mye i nakken under utførelsen. Det er rundt skulderbladene det skal kjennes. Et speil er til god hjelp under denne øvelsen.

Lykke til!