Skip to main content

Treningsøvelse for alle!

LYT

Dette er en super øvelse for aktivering og styrketrening for de stabiliserende musklene som sitter rundt skulderbladene våre. Dette er ett viktig område å være sterkt for å holde oss oppe i en god holdning. Vekten skal være lav, og øvelsen utføres langsomt og koordinert.

Øvelsen består av tre forskjellige bevegelser. Du skal utføre en L, Y og T. Optimalt gjør du 8stk repetisjoner av en bevegelse, og ikke 3stk som vist på demo. Gjenta gjerne tre sett.

Utgangsposisjonen er hoftebredde mellom føttene, lett knekk i knær, og bøy deg fram som vist på filmen. Bruk mage- og setemuskulatur til å støtte deg opp i en god grunnposisjon før start. Hold en manual på 1-2 kg i hver hånd. Herfra begynner du med bevegelsen L.

L: Armene langs siden med tomlene inn mot din egen kropp. Dra så albuene opp i 90graders vinkel, for så å rotere manualene opp og ut.

Y: Begynn med manualene samlet foran kroppen og tomlene rettet opp og fram. Herfra fører du armene opp og ut i en Y.

T: Samme utgangsposisjon i armene som sist, men pek nå tomlene ut mot siden. Herfra strammer du godt i magen og løfter armene ut i en T.

Pass på at du ikke spenner deg for mye i nakken under utførelsen. Det er rundt skulderbladene det skal kjennes. Et speil er til god hjelp under denne øvelsen.

Lykke til!