Skip to main content

Quick-fix for bedre hjemmekontor

Quick-fix for bedre hjemmekontor

Hjemmekontor har for mange arbeidsplasser blitt den eneste løsning de siste månedene, og dette vil for mange vare i lang tid fremover. For noen fungerer hjemmeløsningen veldig bra, de er produktive og plages ikke av sittestillingen, men for andre verker det i både nakke, arm og rygg.

Her kommer et enkelt tips til dere:

Kjøp et eksternt tastatur og datamus og sett laptopen høyere opp!
Det er billigere å kjøpe et eksternt tastatur og mus enn å kjøpe ny og høy skjerm for å beholde laptopen som tastatur.

Varier sittestilling

En tommelfingerregel for skjermhøyde er vanligvis å få øvre skjermkant i høyde med øynene (alternativ 1 under). Selv syns jeg det blir for høyt så jeg setter laptopen opp på en kakeboks (alternativ 2 under). I den stillingen klarer jeg å slappe bedre av i nakken. Alternativ 3 blir som å bruke laptopen til både skjerm og tastatur/mus. Det fungerer en kort stund, men etter hvert kjenner jeg det i nakken og da bytter jeg stilling.

Merk! Det er viktig å få frem her at det ikke er farlig å sitte med nakken bøyd, ikke over lenger tid heller. Noen merker ingenting når de sitter sånn, mens andre kjenner mye etter litt tid. Er du som meg er det bare å heve skjermen og jobbe videre. Det er ikke farlig, men det er unødvendig å ha det sånn.

hjemmekontor skjermhøyde

Om korsryggen stivner og blir vond der du sitter er det fint om du finner et sted du kan stå og jobbe som en avveksling. Ikke alle har heve/senkebord hjemme, men hva med en krakk på spisebordet? Eller en kjele? En eske? Prøv deg frem! Denne krakken gir meg fin ståhøyde, men her er skjermen litt lav. Det fungerer likevel godt som en avveksling fra sittingen. 

hjemmekontor stillinger

 Til sist er det lurt om du tar litt pauser på hjemmekontoret også. Kanskje du får til å ta en liten treningsøkt midt på dagen? 

Skulle nakken, armen eller korsryggen plage deg selv om du tester ut litt quick-fix over her, så finner du klinikkene våre her. 

Les mer om behandling av nakkesmerter her.

Les mer om behandling av smerter i korsrygg her. 

Lykke til!
/Anita Andersen