Skip to main content

Rehab - er det så lett?

Rehab - er det så lett?

@AdamMeakins er en spennende fysio å følge! Her om dagen dukket dette bildet opp i feeden min og jeg kan si at jeg kjenner igjen ganske mange pasienter, OG meg selv her..

Ingen syns rehab-trening er gøy, og alle håper at opptrening etter skade skal gå raskt. Det kan det gjøre, men enkelte strukturer trenger mer styrke, og man blir ikke sterkere i en muskel eller en sene på en dag.

Ellers håper de fleste at man kan fortsette med alt uten å endre på noe selv om man er skadet. Det stemmer til en viss grad det, men det kan være lurt å holde skadet struktur unna trøbbel til man er smertefri. Det er det jeg merker de fleste sliter med.. Man trener opp som man skal, men "livet" endres ikke, og da tar det tid. Jeg sammenligner det ofte med å pelle på en skorpe.

En regel jeg prøver å ha er at rehabtreningen får og noen ganger må gjøre litt vondt, ellers klarer ikke det skadede vevet å tåle mer belastning senere. Du må belaste for å bygge. Den vanskelige delen er som sagt at resten av hverdagen ikke skal trigge det skadede området. Det er ikke på trening vi blir sterkere, men mellom treningsøktene når strukturene hviler. Enkelte aktiviteter er det vanskeligere å hvile fra enn andre. 
Selv fikk jeg en skade i den ene skulderen da tvillingene var 2 år. Skulderen skulle trenes og også hviles. Kan du tenke deg hvor lett det var å bare bære èn tvilling? Skulle den ene opp så skulle den andre også. Veldig koselig, og ganske vondt.

Sånn er det, "livet" skjer. Det blir noen ganger to skritt frem og ett tilbake, altså en krøllete linje som på bildet!

Har du noen plager du trenger å undersøke, trene opp, eller rett og slett generelle råd til hvordan du best håndterer i hverdagen så tar du kontakt med oss på NaprapatTeamet.

/Anita Andersen