Skip to main content

Treffsikre diagnoser med ultralyd!

Treffsikre diagnoser med ultralyd!

På NaprapatTeamet Ryen tilbyr jeg diagnostisk ultralydundersøkelse som en del av utredningen av forskjellige plager i bevegelesesapparatet. Med dette verktøyet kan jeg raskt og enkelt kartlegge strukturer som muskler, sener og leddbånd.

Fordelen med å bruke ultralyd når man setter diagnoser er at man kan se inni kroppen! Man kan scanne den vonde kroppsdelen i bevegelse, noe som gjør det lettere å se strukturer som klemmes i visse bevegelser, hevelser og irritasjoner.

De fleste av oss har normal slitasje, som for eksempel kalk i et område som kan se ille ut på skjermen. Det er ikke alltid slik at avvik fra det normale på bildet gir symptomene og smertene pasienten søker for, så selv med ultralydapparat for hånd er det lett å bli lurt. En grundig sykehistorie og klinisk undersøkelse er viktig og avgjørende før skanning for å kunne sette en presis diagnose. Jeg gjør alltid begge deler.

Ultralydundersøkelsen bidrar til en mer nøyaktig diagnose, noe som er viktig for et optimalt behandlingsopplegg. Ultralyd er et helt ufarlig og skånsomt diagnostisk verktøy og er den eneste billeddiagnostiske undersøkelsen som kan gjøres dynamisk, til forskjell fra røntgen, CT og MR. Dette gir en unik mulighet til å vurdere funksjonen i området. Effekten av behandlingen og skadeforløpet kan evalueres fortløpende og man har mulighet for å sammenligne skadet side med frisk side. Ultralyd er kostnadseffektivt og uten bivirkninger, og det er ingen ventetid på undersøkelsen som man kan oppleve ved de større røntgeninstituttene.

For meg har dette bidratt til at jeg har kunnet hjelpe pasienter raskere med problemene deres. Pasientene har også fått en bedre forståelse av problemet sitt og sånn sett funnet mer motivasjon til å gjøre (de noen ganger kjedelige) hjemmeøvelsene sine og sånn sett blitt bedre også. Jeg har også kunnet sende pasienter videre raskere der jeg har sett på skjermen at de har skader som trenger annen hjelp enn min. Dette er virkelig et fantastisk verktøy og jeg føler det løfter meg veldig som terapeut med tanke på hvor treffsikker jeg blir med tiltakene og dermed effekten av behandlingen!

Ønsker du å booke time klikker du her.
Har du spørsmål om ultralyd så mailer du meg på andersen(a)naprapatteamet.no.

Anita Andersen